tZitemzo

image description

Over tZitemzo

De Kinderrechtswinkel bestond in 2017 30 jaar. Tijd om een nieuwe naam te kiezen: tZitemzo.. Wil je weten hoe het allemaal begon? Lees dan verder.

De eerste Kinderrechtswinkel in Vlaanderen opende zijn deuren in Brugge in juni 1987.  Dankzij een nauwe samenwerking tussen de Brugse Kinderrechtswinkel en het Centrum voor de Rechten van het Kind kon op 20 november 1994 in Gent de tweede Vlaamse Kinderrechtswinkel van start gaan. Beide winkels draaiden aanvankelijk louter op vrijwillige basis. Pas in 1997 werd voor het eerst een subsidie toegekend die het mogelijk maakte een deeltijdse tewerkstelling te realiseren. Hoewel het strategisch plan van onze organisatie structureel een winkel voorziet in elke Vlaamse provincie is het nog steeds niet mogelijk dit concept uit te bouwen. 

In 2009 was de Kinderrechtswinkel zelfs genoodzaakt om de werking en de inzet van de medewerkers nog efficiƫnter in te zetten en werd er beslist om de Brugse Kinderrechtswinkel definitief te sluiten. Vanaf januari 2010 worden alle activiteiten van de Kinderrechtswinkel enkel nog vanuit Gent georganiseerd.

Nu, na 30 jaar beslisten we om de van naam te veranderen: Kinderrechtswinkel wordt tZitemzo.

Waarom deze naamsverandering?
  • Omdat kinderen het woordje "winkel" niet altijd begrepen en dus niet goed wisten waarvoor de Kinderrechtswinkel dient.
  • Omdat heel wat jongeren de Kinderrechtswinkel niet echt als iets voor hen beschouwen.
  • Omdat onze tZitemzo- folderreeksen voor kinderen, jongeren en professionelen ondertussen zeer goed ingeburgerd zijn.
tZitemzo - jouw recht uitgelegd
De keuze voor tZitemzo met als baseline "jouw recht uitgelegd" lag voor de hand: zo zit de wet in elkaar en wij leggen uit wat jouw rechten als kind zijn.
 
Vraag het aan Lily
Zowel minderjarigen als volwassenen kunnen vragen stellen over kinderrechten in het algemeen en het Belgisch jeugdrecht. Vragen kunnen per mail, per telefoon, via chat en persoonlijk gesteld worden.
We zijn open op woensdagmiddag van 14 uur tot 17 uur, maar je kan ook op afspraak komen. 
Vraag het aan Lily
09/233 65 65
info@tzitemzo.be
www.tzitemo.be
 
Vraag het aan de jurist
Professionelen die vragen hebben over het Belgisch jeugdrecht kunnen terecht bij onze juridische helpdesk via telefoon of per mail.
Vraag het aan de jurist
09/234 19 72
jurist@tzitemzo.be
www.tzitemzo.be