Nieuws

image description

KidsRights Index 2020 – Kinderrechten onder druk door corona

Op 28 mei publiceerde de internationale kinderrechtenorganisatie KidsRights haar jaarlijks rapport over hoe landen over de hele wereld het kinderrechtenverdrag naleven.

"De KidsRights Index wordt gepubliceerd op basis van kwantitatieve data van de VN en kwalitatieve observaties van het Kinderrechtencomité in Genève, i.s.m. de Erasmus School of Economics en het Institute of Social Studies.

De Index gaat na in hoeverre landen zich inzetten om kinderrechten te verbeteren, kinderen gehoord worden en hun belangen worden meegenomen in het beleid en bekijkt hierbij 5 domeinen:
– leven
– onderwijs
– gezondheid
– bescherming
– kinderrechten-klimaat

Doel van de KidsRights Index is de naleving van kinderrechten wereldwijd te stimuleren.

De Index van 2020 laat zien dat landen wereldwijd onvoldoende budget toekennen aan het waarborgen van kinderrechten, vooral als het gaat over bescherming, gezondheid en educatie. Door de economische gevolgen van de coronacrisis wordt verwacht dat hier op korte termijn geen verandering in te zien valt." (Kinderrechtencoaltie, 2020)

Lees het volledige rapport hier: https://documentcloud.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:eb14345a-c337-4092-9db5-800de2b8c7f5
Lees de aanbevelingen voor België hier: https://documentcloud.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:c30a6eae-f81c-4daa-b051-4d391430119a

 

geef je mening +

GEEF JE MENING

Meningen

Wat vind je van onze website?
Heb je tips voor ons wat we beter/anders kunnen doen?
Kortom, geef hier jouw mening.

Persoonlijke vragen stel je hier best niet.
Dan klik je beter op één van de icoontjes van Vraag het aan de jurist

Lees meer