Bestel

't Zitemzo Jeugdrecht ... als ouders uit elkaar gaan

Minderjarigen vallen in principe onder het ouderlijk gezag van hun beide ouders tot ze meerderjarig worden. Maar wat als er conflicten zijn tussen ouders, of als ouders uit elkaar gaan? Blijft het principe van co-ouderschap dan bestaan? Of wordt het ouderlijk gezag dan verdeeld tussen ouders? Deze brochure legt het uit.

De rechtspositie van de minderjarige als ouders uit elkaar gaan

Minderjarigen vallen in principe onder het ouderlijk gezag van hun beide ouders tot ze meerderjarig worden. Maar wat als er conflicten zijn tussen ouders, of als ouders uit elkaar gaan? Blijft het principe van co-ouderschap dan bestaan? Of wordt het ouderlijk gezag dan verdeeld tussen ouders?
En hoe zit het met de omgangs- en verblijfsregeling? Kunnen kinderen deze kiezen? Wat indien de minderjarige niet op weekend wil naar de andere ouder? Wat kunnen ouders ondernemen als hun omgangsregeling niet uitgevoerd wordt?
Wat houdt het 'hoorrecht' van kinderen in? Moeten kinderen verplicht gehoord worden? Vanaf welke leeftijd?
...

Deze brochure maakt deel uit van de ’t Zitemzo Jeugdrecht-reeks van tZitemzo voor praktijkwerkers. Deze brochures willen wetgeving en regels die van toepassing zijn op minderjarigen op een bevattelijke manier toelichten en uitdiepen.

Abonnementsformule voor 'tZitemzo Jeugdrecht-brochures:

U kan zich abonneren op de 'tZitemzo Jeugdrecht-reeks. Als abonne krijgt u, telkens er een nieuwe tZitemzo Jeugdrecht brochure uitkomt, deze automatisch toegestuurd. U betaalt per brochure € 5 (excl. verzendingskosten), maar enkel en alleen als er ook effectief een brochure verstuurd werd.

Hoe abonneren?

Laat het ons weten door een mail te sturen naar tzitemzo@tzitemzo.be, samen met uw naam, adres, facturatiegegevens.

 

Details

Prijs:
€ 5 (excl. verzendingskosten)
Type:
brochure
Uitgave:
maart 2018
Voor wie:
professionelen
In voorraad:
Ja

Bestellen

geef je mening +

GEEF JE MENING

Meningen

Wat vind je van onze website?
Heb je tips voor ons wat we beter/anders kunnen doen?
Kortom, geef hier jouw mening.

Persoonlijke vragen stel je hier best niet.
Dan klik je beter op één van de icoontjes van Vraag het aan de jurist

Lees meer