Nieuws

image description

Onthulling prachtige muurtekening rond kinderrechten

Het project rond jongerenrechten, van tZitemzo ism enkele (jeugd)organisaties uit Eeklo, werd op 29 mei afgesloten met een livestream en vereeuwigd in een muurschildering.

Jong? Rechten heb je!

In volle coronatijd verkenden een aantal Eeklose jongeren in vier afzonderlijke groepjes het thema jongerenrechten. Na een inhoudelijke introductie gingen ze aan de slag rond de door hen gekozen rechten en werden daarin bijgestaan door een creatieve ‘meter’ of ‘peter’. Ze werkten met fotografie, raamschilderingen, muziek en stopmotion film. De jongerenwerkers van Wijkcentrum De Kring en Jeugdhuis De Route stonden in voor de begeleiding.

Het hele proces werd gefilmd en zal, als een professioneel gemonteerd tijdsdocument, zijn weg vinden naar sociale media, scholen, jeugdbewegingen, jongerenorganisaties, enz.

 

Op zaterdag 29 mei volgde een ‘grote finale’ waarin streetartist Jeremiah Persyn, alias Jamz/Jamezon, die in Brugge al een eigentijdse stempel drukte op diverse gebouwen, de muur van Boelare 143, aan Freinetschool ‘De Kleine Helden’, aanpakte in het thema kinderrechten. De jongeren die deelnamen aan het project gingen ook de hoogte in om hun naam in het kunstwerk te schrijven. 

Dit project is een samenwerking tussen tZitemzo, vzw De Verstelling, Wijkcentrum De Kring, de Eeklose Jeugddienst en Sarazon Creative. De stad Eeklo steunt het project logistiek en de provincie Oost-Vlaanderen financiert (Oost-Vlaanderen, een solidaire Provincie).

www.tzitemzo.be - tzitemzo@tzitemzo.be
www.deverstelling.com - deverstelling@gmail.com 
www.wijkcentrumdekring.be - info@wijkcentrumdekring.be
www.sarazoncreative.com - info@sarazoncreative.com

geef je mening +

GEEF JE MENING

Meningen

Wat vind je van onze website?
Heb je tips voor ons wat we beter/anders kunnen doen?
Kortom, geef hier jouw mening.

Persoonlijke vragen stel je hier best niet.
Dan klik je beter op één van de icoontjes van Vraag het aan Lily

Lees meer