image description

Ik wil evenveel bij mama als bij papa wonen. Kan dit?

Je zou graag evenveel tijd doorbrengen bij je mama als bij je papa, als je ouders hiermee akkoord gaan is er helemaal geen probleem en moet je hiervoor niet naar de rechter! Als één van je ouders niet akkoord gaat met jouw voorstel en je wil de regeling rond de plaats waar je woont en van het bezoekrecht veranderen, kan je dit proberen te bekomen via de jeugdrechter.

Als één van je ouders niet akkoord gaat met jouw voorstel en je wil de regeling rond de plaats waar je woont en van het bezoekrecht veranderen, kan je dit proberen te bekomen via de familierechter. Je kan zelf echter geen proces starten bij een rechter. Hiervoor moet je 18 zijn. Je moeder of je vader moeten hiervoor een rechtszaak starten bij de familierechter om de regeling te wijzigen.

Wanneer dit proces bezig is bij de rechter kan je vragen om gehoord te worden. Rechters zijn alleen verplicht om kinderen te horen wanneer ze ouder zijn dan 12 jaar. De rechter luistert in dat geval naar jou én naar je beide ouders en neemt dan een beslissing. Je zal de rechter er dus moeten van overtuigen dat het beter voor je is om evenveel tijd bij elk van je ouders door te brengen. 

geef je mening +

GEEF JE MENING

Meningen

Wat vind je van onze website?
Heb je tips voor ons wat we beter/anders kunnen doen?
Kortom, geef hier jouw mening.

Persoonlijke vragen stel je hier best niet.
Dan klik je beter op één van de icoontjes van Vraag het aan Lily

Lees meer